28 nov. 2014

Sinterklaas cupcakes, zo gemaakt.

Sinterklaas cupcakes, sinterklaas traktatie, sinterklaas bakken, sinterklaas toppers, sinterklaas surprise, Sint en Piet, Sint, Piet

Sinterklaas is een heerlijke tijd, lekker veel pepernoten en chocolade eten. Hmm. Daarom leek het mij leuk om eens frisse variant te maken van een Sinterklaas cupcake.
Namelijk met appel, weer eens wat anders. En lekker! Deze cupcakes zijn verrassend snel te maken omdat ik gebruik gemaakt heb van een van kant en klare mix voor vanille cupcakes. Het is al druk deze maand genoeg, dat makkelijk af en toe mag best wel van mezelf ;).

Wat heb je nodig:
Kant en klare mix vanille cupcakes ca 12 stuks.
1 grote zure appel
1 eetlepel bloem
Slagroom ca. 200 ml
2 eetlepels Suiker
Zakje Vanille suiker (8 gram)
1 bastogne koek
Spuitzak
Kartelspuitmond 1M van Wilton

Hoe maak je het:
1. Maak de vanille cupcake mix zoals op de verpakking staat.
2. Schil en snij de appel in kleine blokjes van ongeveer een 1 cm.
3. Meng de appelstukjes met de eetlepel bloem (zo zakken ze niet door het beslag naar beneden)
4. Meng de appelstukjes door je cupcake beslag.
5. Bak je cupcakes zoals op verpakking vermeld staat en laat ze goed afkoelen.

Frosting:
1. Klop de slagroom stijf met de suiker en de vanille suiker.
2. Schep de slagroom in de spuitzak met kartelmond.
3. Laat de slagroom goed koud worden in de koelkast (10 minuten).
4. Verkruimel de bastogne koek.
5. Spuit een mooie toef slagroom op de cupcakes.
6. Strooi de koekruimels over de slagroom toef.

Bewaar de cupcakes in de koelkast. 

Wil je er nog een echt Sinterklaas tintje aangeven. Steek er dan een leuke Sinterklaas Cupcake topper in. Zo gemaakt en extra leuk! De Sinterklaas toppers op de foto kan je HIER als printable bestellen.

Eet smakelijk !!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen