6 feb. 2015

Kaneel stengels

Recept Kaneel stengels, recept voor kaneel stengels, recept bladerdeeg, recept, Annekoendigitaal

Met deze koude gure winterdagen kan je heerlijk verheugen op een kopje warme chocolade melk. En het liefst met iets lekkers erbij. En lekker zijn deze kaneel stengels!

Ik had van het recept van de Valentijn cronuts restjes bladerdeeg over. Zonde om weg te gooien, dus bedacht ik een makkelijk recept voor de restjes.  En zo zijn de kaneelstengels ontstaan. Heb je geen restjes bladerdeeg dan kan je aan de slag met onderstaand recept.


Wat heb je nodig:
Rol vers bladerdeeg (of plakjes bladerdeeg uit de vriezer, ontdooit)
Melk

2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Rol het bladerdeeg uit en snij strookjes van 1 cm breed en ongeveer 15 cm lang.
3. Pak beide uiteinden van elke strookje en draai in tegengestelde richting tot een gedraaide stengel.
4. Smeer de stengels in met melk.
5. Meng de suiker met het kaneel. Strooi dit over de stengels.
6. Bak de stengels 6 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze goed afkoelen. 

De stengels zijn heerlijk bij een kopje warm chocolade melk.Eet smakelijk!

Recept Kaneel stengels, recept voor kaneel stengels, recept bladerdeeg, recept, Annekoendigitaal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen