8 mei 2014

Frambozen muffins

Frambozen Muffins Annekoendigitaal

Ga jij iets lekkers bakken voor aanstaande Moederdag zondag? Dan zijn deze frambozen muffins misschien wel iets voor jou! De muffins zijn super lekker en ook heel makkelijk en snel te maken. Maak ze voor jouw moeder of voor je kinderen, lekker met frambozen jam en een kopje thee erbij.



Recept Frambozen muffins

Benodigdheden voor ca. 12 stuks (alles op kamertemperatuur):
* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* klein theelepel bakpoeder
* 75 gram suiker + zakje vanille suiker
* snufje zout
* 75 gram vloeibaar boter
* 125 ml yoghurt
* 75 ml melk
* 1 los geklopt ei
* 100 gram frambozen (vers, uit blik of diepvries ontdooit en uitgelekt)

1. Meng bakmeel met bakpoeder, suiker en het zout.

2. Meng de yoghurt met de melk, het ei en de boter. Giet dit bij het bakmeel mengsel. Roer met een vork door. Niet met de mixer, bij muffins mag het beslag niet te goed gemengd worden.

3. Schep de frambozen voorzichtig door het beslag.

4. Vul papieren (cupcake) vormpjes met ongeveer 40 gram beslag.

5. Bak de muffins 14 minuten in een cupcake bakapparaat (als het apparaat op temp. is gaat de tijd van 14 minuten in). Of bak de muffins in een muffins bakvorm in een voorverwarmde oven, 20 minuten bij 200°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. Prik de prikker in de muffins, als deze schoon uit de muffins komt, zijn ze gaar.

6. Laat de muffins geheel afkoelen op een rooster.

Tip: De muffins zijn nog lekkerder met een klein beetje frambozen jam.


EET SMAKELIJK !
Te zien in de link party van Bloom design!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten