Nog een week en dan zitten we allemaal voor de televisie naar de eerste wedstrijd van Nederland van het WK voetbal te kijken. En daar hoort wat lekkers bij. Het liefst natuurlijk in de kleur oranje! Wat dacht je van deze heerlijke oranje donuts. Zo lekker! Zelfs als je niet van voetballen houdt (zoals ik...) sta je met plezier voor "ons" Oranje in de keuken te bakken.
Donutdeeg:
* 15
gram gist
* 100
ml lauwe melk
* 500
gram bloem, gezeefd
* 100
gram suiker
* snuf zout
* snuf zout
* 3
eieren op kamertemperatuur
* 60 gram smolten boter
* 60 gram smolten boter
*
zonnebloem olie om in te frituren
Oranje
Glazuur:
*
beker gevuld met poedersuiker
* vruchtenlimonade (al aangelengd)
* vruchtenlimonade (al aangelengd)
*
kleurstof oranje (of rood en geel)
* Rood wit blauwe hagel strooisel (AH)
* Rood wit blauwe hagel strooisel (AH)
1.
Los het gist op in de lauwe melk.
2. Meng bloem met de suiker en het zout.
3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Het deeg goed doorkneden tot het ei is opgenomen,
2. Meng bloem met de suiker en het zout.
3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Het deeg goed doorkneden tot het ei is opgenomen,
dan pas volgend ei toevoegen.
4. Voeg de gesmolten boter toe.
5. Voeg de melk met het opgeloste gist toe. Kneed tot een soepel deeg.
6. Laat het deeg afgedekt ongeveer een uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
7. Strooi bloem op het werkvlak. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm. Wanneer het
4. Voeg de gesmolten boter toe.
5. Voeg de melk met het opgeloste gist toe. Kneed tot een soepel deeg.
6. Laat het deeg afgedekt ongeveer een uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
7. Strooi bloem op het werkvlak. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm. Wanneer het
deeg te plakkerig is om uit te rollen, net
zo veel bloem er door kneden tot het niet
meer plakt.
8. Steek met een glas van 5 cm doorsnede rondjes uit het deeg.
9. Steek met een appelboor kleine rondjes uit het midden.
8. Steek met een glas van 5 cm doorsnede rondjes uit het deeg.
9. Steek met een appelboor kleine rondjes uit het midden.
10.
Verhit de olie tot 180°C.
11.
Frituur de donuts, per 4 tegelijkertijd, tot ze beide kanten goudbruin zijn.
12. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier.
12. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier.
13.
Voeg bij de poedersuiker per keer een theelepeltje vruchtenlimonade.
14. Roer het glazuur goed door, het mag niet te vloeibaar worden, er moet een lepel
14. Roer het glazuur goed door, het mag niet te vloeibaar worden, er moet een lepel
rechtop in kunnen blijven staan.
15. Voeg kleurstof toe en roer goed door.
15. Voeg kleurstof toe en roer goed door.
16.
Smeer met een lepel het glazuur op je donut. Strooi er meteen de rood wit
blauwe hagel strooisel over het glazuur.
Eet smakelijk !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten