Je hebt ze waarschijnlijk al een keer voorbij zien komen op internet; drollen koekjes! Zo leuk om te trakteren. Dus toen ik voor kerst aan de slag ging met chocolade koekjes deeg moest ik het uit proberen of dit deeg ook geschikt is voor drollen koekjes. Zoals je al op de foto kan zien, ze zijn super geslaagd, bijna te vies om op te eten ;).
Met onderstaand recept maak je de perfecte drollen koekjes, stevig en super lekker.
Wat heb je nodig voor circa 30 drollen koekjes:
350 gram bloem (gezeefd)
50 gram cacaopoeder (gezeefd)
190 gram poedersuiker (gezeefd)
10 gram vanillesuiker
200 gram boter
1 ei
snufje zout
Hoe maak je het:
Meng alle ingrediƫnten tot je een vaste bol deeg hebt. Ik heb het ongeveer 10 minuten laten draaien in een keukenmachine met een deeghaak.
Kneed het met de hand nog even goed door.
Verdeel het deeg in 4 delen. Rol er plakken van op een bebloemd werkblad. Pak de losse plakken in folie en bewaar minimaal een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neen een plak deeg uit de koelkast. Rol nog even na op een werkblad met bloem tot een dikte van 1,5 cm.
Snij repen van 2 cm breed van de plak deeg. Rol ze uit tot een slierten van 25 cm lang. Draai een drol van een sliert. Leg ze op een bakplaat bekleedt met bakpapier en laat ze nog 10 minuten koelen in de koelkast. Zo behouden de drollen koekjes heel goed hun vorm tijdens het bakken.
Snij repen van 2 cm breed van de plak deeg. Rol ze uit tot een slierten van 25 cm lang. Draai een drol van een sliert. Leg ze op een bakplaat bekleedt met bakpapier en laat ze nog 10 minuten koelen in de koelkast. Zo behouden de drollen koekjes heel goed hun vorm tijdens het bakken.
Zo verwerk je alle plakken deeg.
Bak de drollen koekjes ca. 14 minuten in de oven.
Voor het glazuur van de ogen:
Kopje poedersuiker mengen met een eetlepel water. Niet te dun.
Doe een schep glazuur in een klein ziploc zakje. Knip een puntje eraf. Maak een 2 kleine rondje glazuur op een drol. Leg in elk oogje 1 rond confetti strooisel voor taarten.
En klaar zijn je drollen koekjes !!
Tips:
*Steek in de drollen als ze net uit de oven komen een vlaggetje met een persoonlijke tekst.
*De koekjes zijn in gesloten trommel een week houdbaar.
Zou jij drollen koekjes maken voor een traktatie?
Vind je dit recept leuk? Volg mij dan op Facebook voor nog meer leuke tips en recepten.
Geweldig, erg leuk bedacht.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel !
VerwijderenErg grappig zoiets hihi. Groetjes Linda van Lifestyle Mommy's
BeantwoordenVerwijderenEn nog erg lekker ook. Als je ze durft op te eten.
VerwijderenSuperleuk. Die willen mijn meiden wel maken in de vakantie denk ik
BeantwoordenVerwijderenJa, leuk poep bakken in de vakantie!
VerwijderenIk vind ze helemaal geweldig! Al weet ik niet zeker of ik ze zou 'durven' eten haha :)
BeantwoordenVerwijderenZe zien er inderdaad best "echt" uit. Ogen dicht dus...en proeven maar.
VerwijderenWat zijn deze gaaf! De jongens zouden helemaal in een kreuk liggen ;-)
BeantwoordenVerwijderenDank je!
Verwijderen