Als er een taart is wat vaak gegeten wordt met Pasen dan is het wel een worteltjes taart. Eerlijk gezegd toen ik een paar jaar geleden op een Engels feest een stukje carrot cake kreeg aangeboden had ik niet verwacht dat ik het lekker zou vinden. Maar wat had ik het mis! Worteltjes taart is gewoon verrukkelijk. Een heerlijke smeuïge gebakje met een kruidige smaak en lekkere topping er op. Sindsdien zeg ik graag ja tegen carrot cake.
Ik ben op zoek gegaan naar een recept waarmee ik ook de kinderen kon overtuigen om worteltjes taart te proeven. Ik maakte er worteltjes cupcakes van. En missie geslaagd, want op één avond hebben ze alle cupcakes opgegeten. Ze vonden ze super lekker, zelfs nadat ik verteld had dat gemaakt is met wortel.
Wat heb je nodig voor ca. 14 stuks:
140 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram bloem
3 afgestreken theelepels bakpoeder
mespuntje zout
2 theelepels speculaaskruiden
1 eetlepel versgeperste sinaasappelsap
125 ml zonnebloemolie
2 eieren, kamertemperatuur
200 gram schone wortels, geraspt
20 gram rozijnen
30 gram walnoten in stukjes gehakt
Voor de topping:
30 gram roomboter op kamertemperatuur
150 gram roomkaas, merk Philadelphia
2 eetlepel sinaasappelsap vers geperst
100 gram poedersuiker
evt. rasp de schil van de sinaasappel
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vul een muffinvorm met papieren cupcake vormpjes.
Meng de basterdsuiker met de bloem, bakpoeder, zout en de speculaaskruiden.
Voeg het sinaasappelsap, olie en de eieren toe. Meng met een mixer tot een glad beslag.
Roer de geraspte wortel, de rozijnen en de walnoten door het beslag.
Schep met een eetlepel het beslag in de papieren vormpjes. Vul ze tot maximaal 2/3.
Bak de cupcakes 20 minuten in het midden van de oven.
Laat de cupcakes na het bakken afkoelen op een rooster.
Roer voor de topping de boter zacht.
Meng de boter met het poedersuiker, sinaasappelsap en de roomkaas met de mixer tot een glad mengsel.
Smeer met een mes de topping op de afgekoelde cupcakes. Versier evt met een beetje sinaasappelrasp.
Bewaar tot serveren in de koelkast.
PIN VOOR LATER |
Dit recept is geïnspireerd op een recept uit het boek van Rutger bakt.
Wat ga jij bakken voor Pasen? Ook worteltjes taart?
Hier vind je nog meer Paas artikelen:
Pieter Konijn taart - recept
Bunny Box - gratis printable
Paashaas mandje - gratis printable
Vind je dit recept leuk? Volg mij dan op Facebook of op Instagram voor nog meer leuke tips en recepten.
Nieuwsgierig naar ons leven in Frankrijk? Neem dan een kijkje op de site "Dans le Jardin".
Een fijne dag!
Yolanda
Mm, die zien er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen