Ik wilde deze traktatie feesthoedjes al een lange tijd maken maar in Frankrijk zijn deze ijshoorntjes alleen maar te koop in de zomer. Dus toen ik de ijshoorntjes vorige week in de winkel zag liggen heb ik gelijk een paar pakken ingekocht. Van ijshoorntjes kan je nooit genoeg hebben toch ?
Het leuke van deze ijshoorntjes is dat ze een platte onderkant hebben en dat ze perfect rechtop blijven staan. Met chocolade, sprinkles en marshmallows maakte ik er een feestelijke traktatie van.
Wat heb je nodig voor 12 traktaties:
IJshoorntjes
Chocoladereep puur, 100 gram
Sprinkles, taart decoratie naar keuze
Marshmallows
Witte chocoladepasta
Ronde taartdecoratie balletjes of kleine ronde snoepjes
Bakkwastje
Bakpapier
Hoe maak je het:
Breek de chocola in kleine stukjes. Smelt de helft hiervan au-bain-marie of in de magnetron.
Voeg de andere helft van de chocolade aan de gesmolten chocolade toe en roer goed door tot alles gesmolten is.
Vul een bakje met sprinkles.
Smeer met het bakkwastje de binnenkant van de ijshoorntjes in met de gesmolten chocolade.
Doop het ijshoorntje meteen in de sprinkles, zet de ijshoorntjes op een vel bakpapier en laat de chocolade hard worden (duurt ongeveer een uur).
Als de chocolade hard is geworden kan je het hoorntje vullen met een marshmallow.
Smeer met een satéprikker kleine dotjes witte chocoladepasta op het puntje en 3 dotjes op gelijke afstand op de voorkant van het ijshoorntje. Plak er een gekleurd rond snoepje of taartdecoratie balletjes op.
Tip: je kan het ijshoorntje ook vullen met nog meer kleine snoepjes en "afsluiten" met de marshmallow.
Waar te koop:
IJshoorntjes: Aldi
Taartdecoratie sprinkles: Action
PIN VOOR LATER |
Vind je dit deze traktatie leuk? Volg mij dan op Facebook of op Instagram voor nog meer leuke traktatie tips en feestelijke recepten.
Een fijne dag!
Yolanda
Geen opmerkingen:
Een reactie posten