Deze Cactus koekjes zijn echt de lekkerste koekjes ooit! Tenminste volgens mijn dochter. En ik vind dat ze gelijk heeft want oh wat waren ze lekker! Door de mascarpone frosting op de koekjes kan je de koekjes niet lang bewaren. Dat was trouwens ook niet gelukt, binnen een dag was alles al op.
Heb je binnenkort bijvoorbeeld een Lama thema feest dan mogen deze koekjes zeker niet ontbreken!
Wat heb je nodig voor ongeveer 20 koekjes:
250 gram bloem gezeefd
125 gram poedersuiker gezeefd
125 gram ongezouten roomboter
1 klein ei geklutst
1 zakje vanille suiker
snufje zout
cactus (10 cm) en bloem (5cm) koekjesuitsteker
Voor de frosting en decoratie:
200 ml slagroom ongeklopt en koud
200 gram mascarpone
eetlepel poedersuiker
1 zakje vanille suiker
gel kleurstof groen en rood
Spuitzak met open kartelmondje
decoratie strooisel: gekleurde hagelslag
Hoe maak je het:
Meng voor het koekjes beslag de koekjes ingrediƫnten door elkaar met een elektrische mixer met deeghaken. Ongeveer 10 minuten tot een samenhangende deeg bol is gevormd.
Kneed het deeg met de hand nog even goed door. Verdeel het deeg in 2 delen en wikkel beide helften in vershoudfolie en laat het 1 uur tot rust komen in de koelkast.
Haal een deel uit de koelkast en rol het met een deeg roller tot een halve cm dik uit.
Steek met een koekjesuitsteker de cactusvormen uit. Leg deze op een met bakpapier bekleed bakplaat. Laat deze bakplaat met de ongebakken koekjes 10 minuten koud worden in de koelkast. Zo behouden de koekjes goed hun vorm tijdens bakken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven ongeveer 8 minuten. Zodra ze verkleuren aan de randen zijn ze klaar.
Maak op bovenstaand methode het gehele koekjesdeeg op. Steek in de 2de rond bloem vormpjes uit.
Kneed het overgebleven deeg goed door en bak eventueel nog een 3de ronde koekjes.
Laat de koekjes zeker een uur afkoelen voordat je gaat decoreren.
Mascarpone Frosting:
Klop de mascarpone, slagroom, poedersuiker en het vanillesuiker, met een elektrische mixer op hoge snelheid, door elkaar tot een stevige massa.
Verdeel de frosting in 2 delen en kleur elk deel mascarpone mengsel met de gel kleurstof tot de kleur die je wilt. Voeg maar 1 tot 2 druppels kleurstof toe. Gel kleurstof is zeer geconcentreerd.
Bewaar de frosting tot decoreren in de koelkast.
Decoreren:
Schep je licht groen gekleurde frosting in een spuitzak met een open kartelmondje.
Spuit op de afgekoelde cactus koekjes van boven naar beneden laagjes frosting. Spuit in het midden van 2 lijntjes nog een laagje er bovenop voor een bol effect.
Schep je licht roze gekleurde frosting in een spuitzak met ster kartelmondje.
Spuit de bloemen koekjes helemaal vol met kleine rozetjes. En spuit op elke cactus 3 rozetjes als bloementjes.
Versier de cactussen met gekleurde hagelslag zodat dit stekeltjes lijken.
De gedecoreerde koekjes moet je in de koelkast bewaren, het liefst in een afgesloten doosje. Ze zullen iets zachter worden en eigenlijk daardoor nog lekkerder.
PIN VOOR LATER |
Vind je dit deze cactussen leuk? Volg mij dan op Facebook of op Instagram voor nog meer leuke traktatie tips en feestelijke recepten.
Een fijne dag!
Yolanda
Geen opmerkingen:
Een reactie posten