31 mrt 2020

Paastaart van Koekjesdeeg - Recept


recept cijfertaart van koek, koekjes deeg recept, recept voor paastaart, taart in ei vorm, ei sjabloon printable, paastaart thuis bakken, paastaart recept,

Over een kleine 2 weken is het al Pasen. De Paasdagen zullen dit jaar anders zijn dan andere jaren. We hopen er toch een gezellig feest van te maken. Deze Paastaart van koekjesdeeg is een vrolijke taart die je net zo uitbundig kan versieren als je wilt. Ik versierde de taart met frambozen slagroom en bloemen taart sprinkles.


Voor deze koektaart heb je 2 basis koeken nodig van koekjesdeeg in een ei vorm. Om precies 2 x keer dezelfde eivorm uit te snijden heb ik een printable sjabloon gemaakt die je kan uitprinten. Klik HIER voor het ei-sjabloon.


recept cijfertaart van koek, koekjes deeg recept, recept voor paastaart, taart in ei vorm, ei sjabloon printable, paastaart thuis bakken, paastaart recept,


Wat heb je nodig voor het koekjesdeeg:
250 gram bloem gezeefd
125 gram poedersuiker gezeefd
125 gram ongezouten roomboter
1 klein ei geklutst
1 zakje vanille suiker
snufje zout
Ei sjabloon printable: klik HIER

Voor de vulling, frosting en decoratie:
Zakje banketbakkersroom mix  (= gele room) (dr oetker)
100 ml slagroom


200 ml slagroom ongeklopt en koud
zakje klopfix
eetlepel poedersuiker
1 zakje vanille suiker
frambozenpasta (funcakes) of frambozen jam met roze kleurstof

Spuitzak en spuitzak met fijn kartelmondje en grove kartelmondje 
decoratie strooisel naar keuze bijvoorbeeld suiker bloementjes


recept cijfertaart van koek, koekjes deeg recept, recept voor paastaart, taart in ei vorm, ei sjabloon printable, paastaart thuis bakken, paastaart recept,

Hoe maak je het:
Meng voor het koekjesdeeg de koekjes ingrediƫnten door elkaar met een elektrische mixer met deeghaken. Ongeveer 10 minuten tot een samenhangende deeg bol is gevormd.

Kneed het deeg met de hand nog even goed door. Verdeel het deeg in 2 delen en wikkel beide helften in vershoudfolie en laat het 1 uur tot rust komen in de koelkast.


Print ondertussen het ei-sjabloon uit. En knip deze uit.


Haal een deel uit de koelkast en rol het met een deeg roller tot een halve cm dik uit.

Snij mbv het sjabloon een ei vorm uit het deeg uit. Doe dit nog een keer met het andere deel deeg. Leg de "eieren" op een met bakpapier bekleed bakplaat. Laat deze bakplaat met de ongebakken koeken 10 minuten koud worden in de koelkast. Zo behouden de ei-koeken goed hun vorm tijdens bakken.


Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C.


Bak de koeken in de voorverwarmde oven ongeveer 10 minuten. Zodra ze verkleuren aan de randen zijn ze klaar.


Van de restjes deeg kan je nog kleinere koekjes bakken.

Laat de koeken zeker een uur afkoelen voordat je gaat decoreren.



recept cijfertaart van koek, koekjes deeg recept, recept voor paastaart, taart in ei vorm, ei sjabloon printable, paastaart thuis bakken, paastaart recept,

Opbouwen:
Maak de gele room klaar zoals op de verpakking staat. Klop 100 ml slagroom stijf met een klein beetje suiker. Meng dit met de gele room tot een stevige banketbakkersroom.

Schep dit in een spuitzak en knip een halve cm van het puntje af.

Neem een koek-ei en spuit er klein rondjes banketbakkersroom op. Ongeveer een 1 cm hoog en totdat het helemaal gevuld is.

Leg nu heel voorzichtig de 2de koek er precies boven op en druk een beetje aan.

Klop 200 ml slagroom stijf met een zakje klopfix, de poedersuiker en de vanillesuiker.
Schep de helft hiervan in een apart kommetje en meng dit 2 eetlepels frambozenpasta.

Schep de witte slagroom in spuitzak met een fijn kartelmondje. Schep de frambozenslagroom in een spuitzak met een grove kartelmondje.

Versier de paastaart helemaal zoals jij het wilt. Decoreer de Paastaart als laatste nog met sprinkles.

Bewaar de taart in de koelkast in een taartdoos. De koek zal iets zachter worden maar dat maakt de taart nog lekkerder!


recept cijfertaart van koek, koekjes deeg recept, recept voor paastaart, taart in ei vorm, ei sjabloon printable, paastaart thuis bakken, paastaart recept,
PIN VOOR LATER
Vind je dit deze Paas taart leuk? Volg mij dan op Facebook of op Instagram voor nog meer leuke traktatie tips en feestelijke recepten.

Een fijne dag!



Yolanda


Geen opmerkingen:

Een reactie posten