Zo leuk deze kerstboom schuimpjes! Met onderstaand recept maak ook jij heel makkelijk de lekkerste meringue schuimpjes. Ik maakte kerstbomen maar eigenlijk kan je elke vorm spuiten die je leuk vindt.
Ingrediënten:
200 gram suiker
Eiwit van 3 eieren
Levensmiddelen kleurstof: groen
Houten roerstaafjes.
Spuitzak met open gekarteld mondje
Sprinkles
Hoe maak je het:
Doe de suiker en de eiwit van de eieren in een hittebestendige kom.
Zet deze kom op een pan met 2 cm hoog zachtjes kokend water. De kom met het eiwitmengsel mag het water NIET raken.
Verwarm het suiker-eiwit mengsel ongeveer 15 minuten onder voorzichtig roeren.
Het suiker zal oplossen in het eiwit. Laat het niet te heet worden anders stolt het eiwit.
Giet het mengsel over in een kom. Mix met een elektrische mixer het mengsel zeker 10 minuten op de hoogste stand. Het eiwitschuim is goed als je de kom ondersteboven kan houden zonder dat het schuim er uit valt.
TIP: Blijft het schuim te vloeibaar, je kan het dikker maken door tijdens het mixen poedersuiker toe te voegen.
Kleur het eiwitschuim groen met het kleurstof.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg houten roerstaafjes op het bakpapier.
Verwarm je oven voor op 80° tot 100°C
Vul een spuitzak met open kartelmondje met het gekleurde schuim.
Spuit voorzichtig een kerstboom vorm op de houten staafjes.
Strooi sprinkles naar keuze over de kerstbomen.
Laat de kerstboomschuimpjes ongeveer 2 uur drogen in de oven.
Let goed op dat de temperatuur niet te hoog is. De kerstbomen mogen niet verkleuren en ook niet rijzen in de oven.
Na afkoelen kan je voorzichtig de kerstboomschuimpjes van het bakpapier af halen. In een afgesloten bakje zijn ze weken houdbaar.
Heerlijk als kerst-traktatie of als versiering van een kersttoetje.
Vorige week ook eens gemaakt. Goed gelukt en ook nog eens lekker!
BeantwoordenVerwijderen