8 aug. 2012

Van PDF Bestand tot knutsel printvellen

Hoe werkt dat eigenlijk? Een PDF bestand downloaden, printen en knutselen? Het klinkt moeilijker dan het is, eigenlijk is het veel makkelijker dan je verwacht. Ik zal in een paar duidelijke stappen uitleggen hoe het werkt.

Bij Annekoen krijg je na bestellen de PDF bestanden toegezonden via de Mail.

Stap 1. Open je mail, en klik op een meegezonden bijlagen. Om een PDF bestand te kunnen openen heb je op je computer een speciaal programma nodig, dit heet Adobe reader. Meestal heb je dit programma al op je computer zitten. Wanneer je dat nog niet hebt kan je dit gratis installeren via de site van adobe.com  

Stap 2. Sla het bestand op, op je eigen computer. Je kan het dan niet meer per ongeluk uit je mail verwijderen. 

Stap 3. Zet je printer aan, in het menu van het PDF bestand kies je de optie printing 100% non scaling, zodat alles in de juiste verhouding geprint wordt. En laat je printer het werk doen! In een meegezonden werkbeschrijving wordt uitgelegd hoe veel je elk onderdeel moet printen.

Stap 4. Laat de inkt goed drogen. Verzamel ondertussen schaar, lijm en liniaal en je bent klaar om te knippen en te plakken.

Uitproberen? In onze winkel hebben een aantal freebie's die je gratis kan bestellen, kost niets en je kan er lekker mee aan de knutsel!

Freebie:Knutsel printvellen uitproberen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen