Vandaag wil ik met jullie een heerlijk recept delen. Maak deze verrukkelijke Mon Cheri cupcakes voor Valentijn. Ik weet zeker dat jouw Cheri ze lekker vindt!
Recept
Mon Cheri cupcakes.
Benodigdheden Cupcakes ca. 12 stuks (kamertemperatuur):
* 100 gram vloeibaar boter
* 120 gram suiker
* 2 eieren
* 100 gram meel
* klein
theelepel bakpoederBenodigdheden Cupcakes ca. 12 stuks (kamertemperatuur):
* 100 gram vloeibaar boter
* 120 gram suiker
* 2 eieren
* 100 gram meel
* volle lepel cacao
* 12 Mon Cheri chocolaatjes
1. Meng
de boter met suiker en de eieren. Voeg het meel, bakpoeder en de cacao toe.
Meng met mixer 1 minuut op lage snelheid en vervolgens 2 minuten op hoge
snelheid tot een mooi beslag.
2. Vul
de papieren cupcake vormpjes met 20 gram beslag. Leg een Mon Cheri chocolaatje
in het beslag. Schep er nog 15 gram beslag bovenop.
3. Bak de cupcakes 10 minuten in een cupcake bakapparaat (als het apparaat op temp. is gaat de tijd van 10 minuten in). Of bak de cupcakes in een cupcakes bakvorm in een voorverwarmde oven, 20 minuten bij 180°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. Prik de prikker in de cakejes, als deze schoon uit de cupcake komt, zijn ze gaar.
3. Bak de cupcakes 10 minuten in een cupcake bakapparaat (als het apparaat op temp. is gaat de tijd van 10 minuten in). Of bak de cupcakes in een cupcakes bakvorm in een voorverwarmde oven, 20 minuten bij 180°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker. Prik de prikker in de cakejes, als deze schoon uit de cupcake komt, zijn ze gaar.
4. Laat de cupcakes geheel afkoelen op een rooster.
Benodigdheden
Ganache:
* 100 ml slagroom
* 150 gram puur chocolade in kleine stukjes
* 20 gram boter in blokjes
1. Breng de slagroom aan de kook.
* 100 ml slagroom
* 150 gram puur chocolade in kleine stukjes
* 20 gram boter in blokjes
1. Breng de slagroom aan de kook.
2. Giet
de hete slagroom beetje bij beetje over de chocolade. Meng goed tot alle
chocolade gesmolten is.( Eventueel de chocolade au bain marie verwarmen).
3. Roer de boter, blokje voor blokje, stevig door de chocolade mengsel, tot je een mooi glimmend egaal ganache krijgt. Laat de ganache ongeveer 30 minuten afkoelen tot het een chocoladepasta dikte heeft.
3. Roer de boter, blokje voor blokje, stevig door de chocolade mengsel, tot je een mooi glimmend egaal ganache krijgt. Laat de ganache ongeveer 30 minuten afkoelen tot het een chocoladepasta dikte heeft.
4. Vul een spuitzak met een ster spuitmond met de ganache en spuit een mooi
toef op je cupcake.
5. Bewaar de cupcakes in de koelkast. Laat de cupcakes 30 minuten voor serveren op kamertemperatuur komen.
5. Bewaar de cupcakes in de koelkast. Laat de cupcakes 30 minuten voor serveren op kamertemperatuur komen.
EET SMAKELIJK !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten