Cronuts zijn verrukkelijk! Maar wat zijn cronuts eigenlijk? Cronuts is een variant van een donut maar dan gemaakt dubbellaags bladerdeeg en gebakken in de oven ipv in frituurvet.
Een krokante donut dus. Versierd met een suikerlaagje kan je ze voor elke gelegenheid klaar maken, je hoeft alleen maar de decoratiestrooisel te variƫren. Zo heb ik voor de Valentijn cronuts de suikerlaag versierd met suiker hartjes.
Wat heb je nodig voor ongeveer 6 stuks:
Rol vers bladerdeeg (of plakjes bladerdeeg uit de vriezer, ontdooit)Donut uitsteker of een uitsteker van 7 cm en ongeveer 2 cm
Kopje poedersuiker
1 koffielepel sinaasappelsap (of aangelengde limonade)
Hartjes decoratie (suiker hartjes van Dr. Oetker)
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Rol het bladerdeeg uit en vouw het geheel dubbel zodat je 2 lagen op elkaar krijgt.
3. Steek met de uitsteker zoveel donuts uit als mogelijk is.
3. Steek met de uitsteker zoveel donuts uit als mogelijk is.
4. Bak de cronuts 10 tot 12 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze goed afkoelen.
5. Meng het poedersuiker met het sinaasappelsap tot een stevig glazuur.
6. Smeer 1 volle theelepel glazuur uit op een cronut. Strooi er direct de suikerhartjes over.
6. Smeer 1 volle theelepel glazuur uit op een cronut. Strooi er direct de suikerhartjes over.
Super leuk en lekker! En wat een goed idee voor Dinsdag.
BeantwoordenVerwijderenDank je!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk! Echt een schattig idee :D
BeantwoordenVerwijderenDank je wel !
BeantwoordenVerwijderen