Zo kijk je uit er naar kerst en zo zijn de kerstdagen alweer voorbij. Te snel! Eerste kerstdag hebben we lekker maar teveel gegeten bij mijn ouders die niet ver bij ons, en dus ook in Frankrijk, vandaan wonen. En tweede kerstdag hebben we volgens traditie Monopoly gespeeld. Onze dochter had Star Wars Monopoly gekregen, erg leuk om te spelen!
Na deze 2 heerlijke Kerstdagen ben ik al hapjes aan het bedenken voor Oud en Nieuw. Natuurlijk ga ik ook oliebollen en appelflappen bakken. Maar een hartig hapje erbij is ook erg lekker! Zoals een worstenbroodje bijvoorbeeld. Ik heb ze al als proef gemaakt en ze vielen zeer in de smaak!
Wat heb je nodig:
Rookworst of grote knakworsten
Bladerdeeg, vers of uit de vriezer
Geklutst ei
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snij de worst in lengtes van ongeveer 8 cm.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien of snij het verse bladerdeeg in vierkantjes van 10 cm.
Rol een stukje worst in een plakje bladerdeeg en vouw de zijkanten dicht.
Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier bekleed bakplaat.
Smeer de worstenbroodjes lichtjes in met geklutst ei.
Bak de worstenbroodjes 15 minuten tot ze goudbruin gekleurd zijn.
TIP: snij de worstenbroodjes in stukjes van ongeveer 2 cm breed en prik er een vrolijk prikkertje in. Lekker met een beetje mosterd.
PIN VOOR LATER |
Ik wens iedereen een heel fijn en gezellig Oud en Nieuw!
Tot volgend jaar!!
Tot volgend jaar!!
Groetjes Yolanda
Ik wens je een gelukkig nieuwjaar ☻ gr. ElsaR
BeantwoordenVerwijderenDie zien er erg smakelijk uit :-).
BeantwoordenVerwijderenGelukkig Nieuwjaar! Fijn uiteinde ook!
BeantwoordenVerwijderen