15 mei 2018

Panda taart - Recept

Panda taart makkelijk te maken met kwarktaart mix, panda printable, panda taart maken, recept kwarktaart, mikado koekjes gebruiken voor taart

Ik heb een hele lange lijst met recepten die ik graag nog een keer wil uit proberen. Zo ook een taart met rondom allemaal chocolaatjes of rechtopstaande koekjes. Een paar weken kocht ik in de supermarkt een familieverpakking mikado koekjes. Al snel wist ik dat ik daar zo'n taart mee ging maken.


Ik heb gekozen om niet een biscuittaart te bakken maar om een kwarktaart mix te gebruiken. En ik kan je vertellen, dit is een hele lekkere combinatie!

Wat heb je nodig:
2 Kleine ronde springvormen, 10 cm
3 pakken mikado koekjes
1/2 pak Dr Oetker kwarktaart mix naturel
Taartkarton
Lint
Schilderstape
Prop bakpapier
Panda printable


Hoe maak je het:
Begin met uit te meten hoeveel mikado koekjes je nodig hebt. Neem het lint en meet de omtrek van je springvorm. De lengte van je lint leg je languit op tafel. Leg er naast elkaar de mikado koekjes op. Ik had ongeveer 3 pakjes nodig.

Neem 1 gesloten springvorm met bodem, leg een taartkartonnetje onderin. Zet hier bovenop de 2de gesloten springvorm maar zonder bodem. Plak de 2 springvormen aan elkaar vast met schilderstape.

Meet de hoogte van je springvormen met een mikado koekje. Als de koekjes te hoog uitsteken knip je van elke koekje een stukje af waar geen chocolade zit. Ik heb bijvoorbeeld van elke koekje het niet chocolade gedeelte afgeknipt.

Neem van de kwarktaartmix de helft van de bodemmix, maakt dit klaar zoals op het pak staat, maar gebruik dus ook maar de helft van de genoemde hoeveelheid boter.

Strooi de gemaakte bodem mengsel in de springvorm. Nu komt het moeilijkste gedeelte. Zet nu langs de kant van de dubbele springvorm de mikado koekjes. Druk de koekjes goed vast in de bodem mengsel, zo strak mogelijk tegen elkaar aan. Strijk de bodem mengsel vast met een lepel. Met een prop bakpapier in het midden houdt je alle mikado koekjes op zijn plaats.

Maak nu de kwarktaart mix klaar zoals op de verpakking staat, maar gebruik van alles de helft.

Verwijder de prop bakpapier.

Vul de taart op met het kwarktaart mengsel tot een centimeter onder de bovenkant van de mikado.

Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Presentatie:
Verwijder de schilderstape.
Maak voorzichtig de springvormen open en haal deze er af.
Strik meteen een breed lint rond de mikado koekjes. Zo weet je zeker dat alles mooi op zijn plaats blijft staan. ;)

Zet de taart voorzichtig op een taartplateau.
Prik er om er een Panda taart van te maken een Panda taart prikker in.Panda taart makkelijk te maken met kwarktaart mix, panda printable, panda taart maken, recept kwarktaart, mikado koekjes gebruiken voor taart

Waar te koop:
Kleine springvormen: Hema
Mikado koekjes: Supermarkt
Dr Oetker kwarktaart mix: Supermarkt
Dik wit print papier: Bol.com
Panda printable: Annekoendigitaal
Rietjes: Hema


Panda taart makkelijk te maken met kwarktaart mix, panda printable, panda taart maken, mikado koekjes gebruiken voor taart


Hier vind je nog meer Panda artikelen:
Bento panda donutsVind je dit recept leuk? Volg mij dan op Facebook of op Instagram voor nog meer leuke traktatie tips en feestelijke recepten.

Nieuwsgierig naar ons leven in Frankrijk? Neem dan een kijkje op de site "Dans le Jardin".
Een fijne dag!
Yolanda


Dit artikel bevat affiliate links, als je een aankoop doet via een link krijg ik een kleine vergoeding, zonder dat het jou iets extra kost.

1 opmerking: