28 nov 2019

Pepernoten cupcakes met chocolade schuddebuikjes

Pepernoten cupcakes, Cupcakes met pepernoten recept, recept perpernoten taart, sinterklaas cupcakes, pepernoten sinterklaas recept, recept pepernoten cupcakes, manderijn slagroom

Afgelopen herfstvakantie was ik met ons gezin een week op vakantie in Nederland. Zo heerlijk genoten van alle Nederlandse lekkernijen die je hier in Frankrijk niet kan kopen. Ook leuk is het om allerlei nieuwe producten te spotten en thuis uit te proberen. Zo zag ik een nieuwe versie van Bolletje schuddebuikjes, in chocolade smaak! Deze gingen natuurlijk mee, en wat zijn ze lekker! En ook fijn, je kan er heerlijk mee bakken. Ik maakte er pepernoten (kruidnootjes) cupcakes met mandarijn slagroom mee, zo lekker!



Cupcakes met pepernoten recept, recept perpernoten taart, sinterklaas cupcakes, pepernoten sinterklaas recept, recept pepernoten cupcakes, manderijn slagroom


Wat heb je nodig (24 stuks):
Pak boerencake mix
Eieren op kamertemperatuur
Boter
Handje vol chocolade schuddebuikjes
1 eetlepel Koek-en-speculaaskruiden

Topping:
250 ml Slagroom
250 gram Mascarpone
1 Mandarijn
1 blaadje gelatine
1 eetlepel poedersuiker
50 gram Tony chocolade pepernoten smaak
Chocolade schuddebuikjes

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 160°C.

Maak het cake beslag zoals op de verpakking staat.

Roer de chocolade schuddebuikjes en de speculaas-en-koek kruiden door het beslag.

Verdeel het beslag over 24 cupcake papiertjes in een muffin bakvorm.
Bak de cupcakes 20 minuten op 160 °C of tot ze gaar zijn. 

Maak ondertussen de topping:
Week een gelatine blaadje in ruim koud water.
Pers de mandarijn uit.
Verwarm het mandarijn sap in een pannetje tot heet maar niet kokend.

Knijp het gelatine blaadje uit en los het op in het warme sap.
Meng de poedersuiker erdoor en giet alles in een koud kommetje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de slagroom met de mascarpone bijna stijf.
Meng met de afgekoelde en iets verdikt mandarijn sap.
Klop door tot helemaal stijf.


Breek de chocolade in kleine stukjes.
Stop de chocolade in een (ziplock) zakje. En zet dit zakje in een glas warm water zodat de chocolade kan smelten.


Cupcakes met pepernoten recept, recept perpernoten taart, sinterklaas cupcakes, pepernoten sinterklaas recept, recept pepernoten cupcakes, manderijn slagroom


Alles samenvoegen:
Doe de slagroom-mandarijn topping in een spuitzak met een kartel mondje.

Spuit op de afgekoelde cucpakes een ruime toef.

Knip een klein puntje van het chocolade ziplock zakje en zigzag de chocolade over de topping heen.

Strooi nog een paar chocolade schuddebuikjes over de cupcakes.

En nu smullen maar !!!!!


Cupcakes met pepernoten recept, recept perpernoten taart, sinterklaas cupcakes, pepernoten sinterklaas recept, recept pepernoten cupcakes, manderijn slagroom
PIN VOOR LATER


Vind je dit recept leuk? Volg mij dan op Facebook of op Instagram voor nog meer leuke tips en recepten.
Veel bakplezier en een fijne dag!


Yolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten