Om deze maand in het Lama thema te blijven maakte in een lama taart. Ok, nu zie ik je denken, lama? Het lijkt ook wel op een schaap. Dat vond ik eigenlijk ook. Voor een lama taart hadden de mond en ogen ietjes lager op de taart moeten worden neergelegd. Maar dat zag ik pas na het opspuiten van de frosting. Maar het blijft een verrukkelijke taart!
Wat heb je nodig (voor 10 personen):
2 ronde bakblikken (springvormen) van 16 cm
Biscuit mix van Dr Oetker
Vulling:
200 ml Slagroom ongeklopt en koud
2 eetlepels Frambozen smaak pasta
1 eetlepel poedersuiker
Voor de frosting en decoratie:
200 ml slagroom ongeklopt en koud200 gram mascarpone
eetlepel poedersuiker
1 zakje vanille suiker
Witte fondant
2 kleine prikkertjes
paar blokjes pure chocolade
ziplock zakje
decoratie strooisel: gekleurde hagelslag
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Maak het beslag van de biscuit mix klaar zoals op het pak staat maar verdeel het beslag in de 2 bakblikken.
Maak het beslag van de biscuit mix klaar zoals op het pak staat maar verdeel het beslag in de 2 bakblikken.
Bak elke taart 20 minuten tot de cake gaar is en een satéprikker na inprikken er schoon uit komt. Laat afkoelen op een rooster.
Maak onder tussen de vulling: Klop met een mixer de slagroom stijf met de poedersuiker. Meng de fambrozenpasta er door. Laat in de koelkast staan tot gebruik.
Maak ook alvast de frosting: Klop de slagroom stijf met de poedersuiker, vanille suiker en het mascarpone. Schep de helft van dit mengsel in een spuitzak zonder mondje. En de andere helft in een spuitzak met kartelmondje.
Laat in de koelkast staan tot gebruik.
Snij van elke taart de bolle bovenkant af, dit heb je niet meer nodig. (Dit noem ik altijd de afval cake wat heerlijk opgesnoept mag worden door de kinderen.)
Bouw nu je taart op:
Laag taart met een buitenring van mascarpone frosting en binnenin vullen frambozen-slagroom.
Doe dit nog 2 keer.
De laatste taart laag draai je om zodat de strakke onderkant de bovenkant wordt.
Smeer de hele taart in met een laagje mascarpone frosting. Zet de taart in de koelkast om te koelen en de frosting stijf te laten worden.
Maak ondertussen de ogen, oren en neus van wit fondant.
Rol wit fondant uit tot een dikte van 3 mm.
Steek of snij 2 rondjes voor de oren en 2 rondjes voor de ogen en een groter rondje van de neus/mond.
Snij uit de oren rondjes een driehoek en vouw het fondant tegen elkaar. Prik er een prikker tussen.
Snij uit de ogen rondjes een ronding en leg tegen de neus aan.
Stop de gebroken blokjes chocolade in een ziplock zakje en smelt de chocolade in een glas met warm water.
Leg de ogen en neus samen op de taart. Niet in het midden zoals ik gedaan heb maar meer onderin.
Spuit met de gesmolten chocolade de oogjes en de neus en mond.
Spuit nu de hele taart vol met kleine toefjes mascarpone frosting met de spuitzak met de kartelmond. Ook over de randjes van de ogen en de neus/mond.
Steek als laatste bovenin de taart de oren.
Smeer de hele taart in met een laagje mascarpone frosting. Zet de taart in de koelkast om te koelen en de frosting stijf te laten worden.
Maak ondertussen de ogen, oren en neus van wit fondant.
Rol wit fondant uit tot een dikte van 3 mm.
Steek of snij 2 rondjes voor de oren en 2 rondjes voor de ogen en een groter rondje van de neus/mond.
Snij uit de oren rondjes een driehoek en vouw het fondant tegen elkaar. Prik er een prikker tussen.
Snij uit de ogen rondjes een ronding en leg tegen de neus aan.
Stop de gebroken blokjes chocolade in een ziplock zakje en smelt de chocolade in een glas met warm water.
Leg de ogen en neus samen op de taart. Niet in het midden zoals ik gedaan heb maar meer onderin.
Spuit met de gesmolten chocolade de oogjes en de neus en mond.
Spuit nu de hele taart vol met kleine toefjes mascarpone frosting met de spuitzak met de kartelmond. Ook over de randjes van de ogen en de neus/mond.
Steek als laatste bovenin de taart de oren.
En Tadaa! Klaar is je Lama taart !!
Om deze taart te maken ben je ongeveer 3 uur bezig. De taart kan je tot 3 dagen bewaren in de koelkast.
PIN VOOR LATER |
TIP: Wil je een schaap taart maken? Leg de ogen en de mond dan precies in het midden de taart.
Hier vind je nog meer Lama inspiratie:
Lama chips traktatie zakje
Cactus koekjes
Hier vind je nog meer Lama inspiratie:
Lama chips traktatie zakje
Cactus koekjes
Vind je dit deze Lama taart leuk? Volg mij dan op Facebook of op Instagram voor nog meer leuke traktatie tips en feestelijke recepten.
Een fijne dag!
Yolanda
Geen opmerkingen:
Een reactie posten