9 jan 2018

Chocoladetaart

chocoladetaart zelf maken, stapel taart maken, recept stapel taart, taart van chocolade maken, decoratie stiften gebruiken voor taart, chocolademousse recept, recept chocoladetaart

In januari blijven wij in de feeststemming! Koen is vandaag jarig en manlief volgende week. De goede voornemens om af te vallen en minder te snoepen moeten dus nog even een paar weekjes wachten. De verjaardag van Koen hebben wij afgelopen weekend al gevierd met taart. Hele lekkere chocoladetaart! Al zeg ik het zelf.


De Fransen zijn dol op chocoladetaart. In de winkel staat bij de bakafdeling dan ook vele soorten taartmixen om zelf chocoladetaart te bakken. Ik koos voor deze taart een nieuw merk die ik nog niet eerder had gezien, namelijk van Nestlé, echt super lekker. Ik gaf er nog een eigen draai aan om er stapel taart van te maken en de taart af te smeren met zelfgemaakte chocolademousse.

Wat heb je nodig:
Chocoladetaart mix naar keuze
Pot kersen op sap, voor de vulling
grote reep melkchocolade 200 gram
200 ml slagroom 2x
2 eetlepels poedersuiker

Taartdecoratiestift goud (of karamel)
2 Springvormen 20 cm rond
Spuitzak


Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 160°C.

Maak het beslag van de chocoladetaart zoals op de verpakking staat.


Vet de bakvormen in met boter en leg op de bodem een rond velletje bakpapier die je ook weer invet.

Verdeel het beslag over de 2 springvormen.


Bak de taarten 20 minuten in het midden van de oven. Test of ze gaar zijn met een satéprikker.

Laat de taarten 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder daarna de springvorm, draai de taarten om en haal het velletje bakpapier eraf.

Na afkoelen eventueel de bolle bovenkanten van de taarten er af snijden.

Maak tijdens het bakken van de taarten de chocolademousse:
Verwarm 200 ml slagroom in een klein pannetje.
Als de slagroom begint te koken van het vuur afhalen.
Breek de reep chocolade in kleine stukjes en laat het smelten in de slagroom.

Roer steeds goed door.
Als alle chocolade gesmolten is giet je het chocolademengsel in een ruime kom en laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.

Laat het daarna nog even extra afkoelen in de koelkast voor 10 minuten.

Mix het met de mixer tot een licht gekleurde chocolademousse.
Schep de mousse in een spuitzak en knip 1 cm van het puntje af.

Taart samenstellen:
Leg 1 taart met de platte kant naar beneden op een taartschaal.

Spuit een rondje mousse bovenop de taart, zoveel mogelijk aan de buitenkant van de taart.

Garneer de uitgelekte kersen binnenin dit rondje.
Zet de 2de taart er bovenop, met de lelijkste kant naar beneden.

Verdeel de chocolademousse over de gehele zijkant van de taart mbv de spuitzak.

Smeer de mousse mooi uit met een mes.

Laat de taart opstijven in de koelkast.

Klop ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker.

Garneer de taart met toeven slagroom en de decoratiestift.

Bewaar de taart tot serveren in de koelkast.


En smullen maar!!


chocoladetaart zelf maken, stapel taart maken, recept stapel taart, taart van chocolade maken, decoratie stiften gebruiken voor taart, chocolademousse recept, recept chocoladetaart

chocoladetaart zelf maken, stapel taart maken, recept stapel taart, taart van chocolade maken, decoratie stiften gebruiken voor taart, chocolademousse recept, recept chocoladetaart


Vind je dit chocolade recept leuk? Volg mij dan op Facebook of op Instagram voor nog meer feestelijke tips of recepten.


Fijne dag !
Yolanda

1 opmerking: