Vandaag het recept van een verrukkelijke ananas cake. Deze cake is gebakken met het basis cake recept waar mijn dochter ook de appel banaan cake mee heeft gemaakt. Ook deze ananas cake heeft zij gebakken. Ze heeft de appel banaan vervangen door ananas uit blik, met als resultaat een heerlijke smeuïge cake.
TIP: Deze cake is ook heerlijk als verrassing voor Moederdag.
Wat heb je nodig:
125 gram meel
2 eieren op kamertemperatuur
50 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
50 gram vloeibaar boter en een beetje extra voor het cakeblik
klein cakeblik
6 schijven ananas uit blik, uitgelekt
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Vet een cakeblik ruim in met boter.
Meng alles, behalve de ananas, kort met een mixer tot een glad beslag.
Snij de ananas in kleine stukjes en roer het door het beslag.
Vul het cakeblik met het ananas beslag.
Bak de cake ongeveer 30 minuten in het midden van de oven gaar. Tot het mooi goudbruin van boven is en er een satéprikker schoon uit komt.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in het blik. Stort dan de cake op een rooster om verder af te koelen.
En smullen maar !!
Waar te koop:
Klein bakblik Bol.com
Vind je dit recept leuk? Volg mij dan op Facebook of op Instagram voor nog meer leuke tips en recepten.
Een fijne dag!
Yolanda
Deze smaakt echt heel goed!
BeantwoordenVerwijderen