19 dec. 2014

Kerst Tompouce

kerst tompouce, recept tompouce zelf maken, tompoucen voor kerst, recept met candy cane, crème patisserie

Soms maak je zomaar iets en dat blijkt dan een groot succes. Zo ook deze mini tompoucen.
In de zomer had ik ze al eens gemaakt met een gewone koekjes uitsteker en gevuld met slagroom. Erg lekker! Voor de komende kerstdagen leek het mij extra leuk om het met een kerstboom uitsteker te proberen. Ook vond ik voor het eerst hier in onze supermarkt kant-en-klare crème patisserie mix. De ideale combinatie was al in mijn hoofd gemaakt: een kerst tompouce!

kerst tompouce, recept tompouce zelf maken, tompoucen voor kerst, recept met candy cane, crème patisserie


Wat heb je nodig voor 12 stuks:
Rol vers bladerdeeg (of plakjes bladerdeeg uit de vriezer, ontdooit) 
Koekjes uitsteker kerstboom ca. 10 cm groot

Pakje crème patisserie mix (Dr. Oetker)
500 ml koude melk

Spuitzak of stevig boterhamzakje

Kopje poedersuiker
1 koffielepel 
sinaasappelsap


4 peppermint candy cane


Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Rol het bladerdeeg uit.
3. Steek 12 kerstboom vormpjes uit. Leg deze op een met bakpapier bekleed bakplaat.
4. Zet de oven op een lagere temp: 200°C.
5. Bak de kerstboompjes 10 minuten tot ze licht goudbruin zijn en hoog gerezen. Laat ze goed afkoelen. 

6. Maak ondertussen de crème patisserie mix met de koude melk zoals op de verpakking staat, en zet dit 15 minuten in de koelkast.

7. Snij de kerstboompjes voorzichtig overlangs in tweeën.
8. Vul een spuitzak met de crème en spuit op de onderste helft van de boompjes een dikke laag crème.
9. Leg de bijpassende bovenste helften van de boompjes er op.

9. Sla (in een plastic zakje) de peppermint candy cane in kleine stukjes.
10. Meng het poedersuiker met het sinaasappelsap tot een stevig glazuur.
11. Smeer 1 theelepel glazuur uit op een boompje. Strooi er direct peppermint stukjes over.
12. Maak zo alle 12 kerstboom tompoucen.

Ben je niet zo dol op de smaak van de peppermint candy canes? Het staat ook heel feestelijk om de kerst tompoucen te decoreren met gekleurde strooi-confetti van suiker.

Eet smakelijk !!

kerst tompouce, recept tompouce zelf maken, tompoucen voor kerst, recept met candy cane, crème patisserie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen